Recept: Kladdkaka med polkagris
RECEPT PÅ:
Choklad brownies med
Krossade polkagrisar
(mintsmak m krispighet)
Ingredienser, 1 kaka
150 g | mörk choklad |
50 g | smör |
2,5 dl | strösocker |
3 st | ägg |
1 dl | vetemjöl |
0,75 dl | kakao |
1 tsk | bakpulver |
75 g | polkagrisar, krossade |
1 st | form, 20x30 cm |
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175*. Smält Choklad och smör i
en skål över vattenbad. Ställ åt sidan
2. Vispa Socker och ägg pösigt.
3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och
krossade polkagrisar.
4. Blanda den smälta chokladen med äggsmeten.
Vänd slutligen i mjölblandningen.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 20 x 30 cm
och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30 min.
Prova med en sticka att kakan inte är kladdig.
Ta ut och låt kallna
PS: Vi använde ljuschoklad och 20-25 min i ugnen
den blev mer som en kladdkaka.
Kan lova att det var MUMSIGT VÄRRE!!!
Kommentarer
Trackback